In seara de 3 martie 2016, designerul roman Carmen Emanuela Popa a expus, la Centrul Rus de Stiinta si Cultura din Bucuresti, piese din cea mai recenta colectie a sa, destinata sezonului toamna/iarna 2016, dar si lucrari prezentate pe catwalk-urile internationale, cum ar fi Mercedes Benz Fashion Week Russia sau Athens Xclusive Designers Week. De asemenea, publicul prezent la vernisajul expozitiei, oameni de presa, radio si televiziune, dar si din showbiz, au putut admira si un numar de 50 de schite/desene originale ale designerului.

„Doresc sa multumesc in primul rand celor care au avut ideea generoasa de a ne pune impreuna, pe mine, ca designer, si aceasta importanta institutie culturala. Am gasit o deschidere foarte mare din partea doamnei director al Centrului Rus de Stiinta si Cultura Bucuresti, Natalia Muzhennikova, care a imbratisat din primul moment aceasta propunere. A fost o intalnire emotionanta, in care am imbinat iubirea pentru arta, iubirea pentru cultura rusa cu delicatetea momentelor de bucurie traite impreuna”, spune designerul Carmen Emanuela Popa

Seara a fost una distinsa, iar acordurile muzicale de Bach au intregit atmosfera. Trei momente distincte au marcat intalnirea invitatilor cu designerul roman, primul moment a constat intr-o incursiune in universul creativ al designerului, facuta de cunoscutul critic de arta Mihaela Varga:

„Lucian Blaga spunea ca stilul este format dintr-o serie de criterii extra-estetice care influenteaza actul artistic, criteriile ei extra-estetice sunt legate de duiosia fata de existenta umana cu tot ce are ea bun, frumos si dureros. Carmen Emanuela Popa este o artista care gandeste de la nivelul unei filosofii superioare a existentialului.”

Designerul roman a invitat, printr-un scurt discurs, la sinceritate si la faptul ca trebuie sa ne luam in serios trairile si sentimentele, orice chemare catre virtute:

Cel mai frumos dans al omului pe lume este cel cu inima sa”, a mai spus Carmen Emanuela Popa.

Un moment emotionant, transmis de aceasta data vizual, printr-un performance coregrafic, a apartinut Georgianei Dobre, care a sugerat, prin elemente de balet clasic si dans contemporan, apartenenta noastra ca fiinte umane la origini.

Publicul prezent a fost surprins din nou de interpretarea exceptionala a celui de-al doilea invitat, tanarul pianist Abel-Edison Corban, care a ales un repertoriu extrem de dificil, dar foarte captivant, printre care, Liszt - Mephisto Waltz.

Designerul Carmen Emanuela Popa reuseste, prin aceasta manifestare, sa isi puna amprenta, intr-un mod original si distinctiv. Un spectacol vizual menit sa ne poarte in lumi pure, departe de realitatea reflectata intr-un cotidian agitat si deseori superficial.

Designerul roman pregateste deja noua colectie pentru sezonul primava/vara 2017, si, promite ca va fi la fel de surprinzatoare ca si cele de pana acum. Mai multe informatii despre activitatea sa artistica, gasiti vizitand site-ul www.carmenemanuelapopa.com.

 

Multumiri:

 Damian Horatiu Sultanoiu – fotograf acreditat al evenimentului
 George Deac – Impromedia Design / Imagine video

http://www.radiodeea.ro/carmen-emanuela-popa-la-centrul-rus-de-stiinta-si-cultura-27076.html

https://clubuldepresatransatlantic.wordpress.com/2016/03/10/un-regal-artistic-sub-semnatura-designerului-carmen-emanuela-popa-la-centrul-rus-de-stiinta-si-cultura-bucuresti/

http://www.sourcecode.com.ro/un-regal-artistic-sub-semnatura-designerului-carmen-emanuela-popa-la-centrul-rus-de-stiinta-si-cultura-bucuresti-4/

http://www.agerpres.ro/comunicate/2016/03/02/presumar-stiri-centrale-3-martie-2016-19-44-52